Εύκολες συνταγές

Συνταγή για θρυμματισμένες μπάρες ροδάκινου

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις του καλοκαιριού με τις μπάρες Peach Crumbly! Αυτές οι απολαυστικές λιχουδιές είναι φτιαγμένες με ζουμερά ροδάκινα και βουτυρένιο crumble topping που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερο. Οι μπάρες επιτυγχάνουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ γλυκού και πικάντικου, καθιστώντας τα μια ακαταμάχητη επιλογή για επιδόρπιο ή σνακ. Είτε διοργανώνετε μια συγκέντρωση είτε απλώς ικανοποιείτε τα γλυκά σας, αυτές οι θρυμματιστές μπάρες ροδάκινου σίγουρα θα εντυπωσιάσουν!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Για τη γέμιση ροδάκινου
Για το Crumbly Topping

Ώριμα ροδάκινα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ζάχαρη κρυσταλλική
Βρώμη σε ρολό

Χυμός λεμονιού
Καστανή ζάχαρη

άμυλο καλαμποκιού
τριμμένη κανέλα

Αλάτι
Ανάλατο βούτυρο

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτές τις λαχταριστές μπάρες ροδάκινου, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Μαχαίρι
  • Πανίδα κοπής
  • Ταψί
  • Σπάτουλα
  • Χτυπάμε

Για την ίδια τη συνταγή, μαζέψτε ώριμα ροδάκινα, κρυσταλλική ζάχαρη, χυμό λεμονιού, άμυλο καλαμποκιού, αλάτι, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τυλιγμένη βρώμη, καστανή ζάχαρη, τριμμένη κανέλα και ανάλατο βούτυρο. Αυτά τα απλά αλλά γευστικά συστατικά ενώνονται για να δημιουργήσουν την τέλεια αρμονία γεύσης και υφής.

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε ένα ταψί.
  2. Καθαρίστε και κόψτε τα ώριμα ροδάκινα, πετάγοντας τα κουκούτσια.
  3. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα ροδάκινα σε φέτες, την κρυσταλλική ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το άμυλο καλαμποκιού και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα ροδάκινα.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη βρώμη, την καστανή ζάχαρη, την τριμμένη κανέλα και μια πρέζα αλάτι.
  5. Κόβουμε το ανάλατο βούτυρο σε μικρούς κύβους και το προσθέτουμε στο μπολ με τα στεγνά υλικά. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής για να ανακατέψετε το βούτυρο με το στεγνό μείγμα μέχρι να γίνει εύθρυπτο.
  6. Απλώστε ομοιόμορφα το μισό από το εύθρυπτο μείγμα στο λαδωμένο ταψί για να σχηματιστεί η κάτω κρούστα.
  7. Ρίξτε τη γέμιση ροδάκινου πάνω από την κρούστα, απλώνοντάς την ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  8. Πασπαλίστε το υπόλοιπο εύθρυπτο μείγμα πάνω από τη γέμιση ροδάκινου, δημιουργώντας ένα δελεαστικό επάνω στρώμα.
  9. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επικάλυψη και να αφρίσει η γέμιση ροδάκινου.
  10. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε μπάρες.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτές τις ράβδους Peach Crumbly είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για να ξεφλουδίσετε και να κόψετε σε φέτες τα ροδάκινα, να προετοιμάσετε τη γέμιση και την εύθρυπτη επικάλυψη και να συναρμολογήσετε τις μπάρες στο ταψί. Ο χρόνος που απομένει είναι αφιερωμένος στο ψήσιμο και την ψύξη των ράβδων για να επιτευχθεί η τέλεια υφή και γεύση. Αξίζει την αναμονή, καθώς κάθε μπουκιά θα σας μεταφέρει σε έναν ηλιόλουστο περιβόλι γεμάτο με ώριμα ροδάκινα!

Σημείωση: Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με τον φούρνο σας, επομένως προσέχετε τις μπάρες καθώς ψήνονται για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ψηθούν υπερβολικά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, έχουμε κάποιες προτάσεις αλλαγής συστατικών για να κάνουμε αυτές τις θρυμματιστές μπάρες ροδάκινου κατάλληλες για τις διατροφικές σας προτιμήσεις. Αντικαταστήστε το ανάλατο βούτυρο με βέγκαν βούτυρο ή λάδι καρύδας και χρησιμοποιήστε μια εναλλακτική λύση φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου αντί για αγελαδινό στην θρυμματισμένη επικάλυψη. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα άλλα συστατικά είναι φιλικά προς τους vegan και θα μπορείτε να απολαύσετε αυτά τα υπέροχα μπαρ χωρίς συμβιβασμούς.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να διασφαλίσετε ότι οι μπάρες σας με θρυμματισμένο ροδάκινο γίνονται απόλυτα θεϊκές, ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα για την προετοιμασία και το μαγείρεμα της συνταγής:

  1. Χρησιμοποιήστε ώριμα, αρωματικά ροδάκινα για την καλύτερη γεύση. Η γλυκύτητα και η ζουμερότητα των ροδάκινων θα κάνουν σημαντική διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.
  2. Να είστε γενναιόδωροι με το χυμό λεμονιού, καθώς προσθέτει μια ευχάριστη γεύση στη γέμιση ροδάκινου και εξισορροπεί τη γλύκα.
  3. Για πιο ζωντανή πινελιά, πασπαλίστε μια μικρή ποσότητα τριμμένου ξύσμα λεμονιού πάνω από τη γέμιση ροδάκινου πριν προσθέσετε την εύθρυπτη επικάλυψη.
  4. Μην ανακατεύετε υπερβολικά την θρυμματισμένη επικάλυψη. Θα πρέπει να έχει μια ελαφρώς συσφίγγα υφή για να δημιουργήσει αυτό το τέλειο crumble κατά το ψήσιμο.
  5. Αφήστε τις μπάρες να κρυώσουν εντελώς πριν τις κόψετε. Αυτό θα τους βοηθήσει να σταθεροποιήσουν και να διατηρήσουν το σχήμα τους.
  6. Σερβίρετε τις μπάρες θρυμματιστών ροδάκινου ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι νόστιμα από μόνα τους, αλλά συνδυάζονται υπέροχα με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί για μια επιπλέον απολαυστική απόλαυση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα (βάσει μιας τυπικής συνταγής που αποδίδει 12 μπάρες) Ροδάκινο Crumbly Bars:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
6g

Χοληστερόλη
25 mg

Νάτριο
80 mg

Υδατάνθρακες
38 g

Ίνα
3g

Σάκχαρα
20 g

Πρωτεΐνη
3g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε και να παρουσιάσετε τις μπάρες σας με θρυμματισμένο ροδάκινο με ελκυστικό τρόπο, εξετάστε τις ακόλουθες προτάσεις:

  1. Κόψτε τις κρύες ράβδους σε ορθογώνια σχήματα ή τετράγωνα.
  2. Πασπαλίστε το επάνω μέρος κάθε ράβδου με ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά.
  3. Γαρνίρετε το πιάτο σερβιρίσματος με φρέσκες φέτες ροδάκινου ή ένα κλωνάρι μέντα για να προσθέσετε ένα ρολό χρώμα.
  4. Σερβίρετε τις μπάρες σε μια όμορφη πιατέλα γλυκού ή μεμονωμένα πιάτα γλυκού για μια εντυπωσιακή παρουσίαση.

Αυτά τα μπαρ μπορείτε να τα απολαύσετε μόνα τους ως απολαυστικό επιδόρπιο ή σνακ. Ωστόσο, αν θέλετε να αναβαθμίσετε την εμπειρία ή να προσφέρετε κάποια ποικιλία, σκεφτείτε να τα σερβίρετε μαζί με μερικά υπέροχα συνοδευτικά, όπως:

  • Μια μπάλα κρεμώδες παγωτό βανίλια
  • Σαντιγί ή σαντιγί κρέμα καρύδας
  • Μια ψιλή σάλτσα καραμέλας
  • Φρέσκα μούρα όπως σμέουρα ή βατόμουρα

Αυτές οι προσθήκες θα συμπληρώσουν τις γεύσεις ροδάκινου και θα προσφέρουν μια απολαυστική αντίθεση στις υφές.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τα Peach Crumbly Bar σας φρέσκα και νόστιμα, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες αποθήκευσης:

  1. Μόλις κρυώσουν εντελώς, αποθηκεύστε τις ράβδους σε ένα αεροστεγές δοχείο ή τυλίξτε τις σφιχτά με πλαστική μεμβράνη.
  2. Μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου έως και 2 ημέρες. Ωστόσο, εάν ο καιρός είναι ζεστός ή υγρός, είναι καλύτερο να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
  3. Στο ψυγείο, οι μπάρες θα παραμείνουν φρέσκες για έως και 5 ημέρες.
  4. Για μακροπρόθεσμη αποθήκευση, μπορείτε να παγώσετε τις ράβδους. Τοποθετήστε τα σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα φιλική στην κατάψυξη και φυλάξτε τα στην κατάψυξη για έως και 3 μήνες.
  5. Όταν είστε έτοιμοι να τις απολαύσετε ξανά, ξεπαγώστε τις μπάρες στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Ενώ απολαμβάνετε αυτές τις μπάρες με θρυμματισμένο ροδάκινο, θα αποκομίσετε επίσης ορισμένα οφέλη για την υγεία από τα κύρια συστατικά:

  1. Ροδάκινα: Πλούσια σε βιταμίνες Α και C, τα ροδάκινα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία από κυτταρικές βλάβες και ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Παρέχουν επίσης διαιτητικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη και προάγουν τον κορεσμό.
  2. Βρώμη: Υψηλή σε φυτικές ίνες, η βρώμη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην προώθηση της υγείας του πεπτικού συστήματος. Περιέχουν επίσης βιταμίνες και μέταλλα όπως μαγγάνιο, φώσφορο και μαγνήσιο.
  3. Αμύγδαλα (προαιρετικά): Εάν επιλέξετε να προσθέσετε αμύγδαλα στην εύθρυπτη επικάλυψη, συνεισφέρουν υγιή για την καρδιά λιπαρά, πρωτεΐνες και βιταμίνη Ε. Τα αμύγδαλα είναι επίσης γνωστό ότι υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου και παρέχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Όπως με κάθε επιδόρπιο, το μέτρο είναι το κλειδί. Αν και αυτές οι μπάρες προσφέρουν κάποια θρεπτική αξία, είναι σημαντικό να τις απολαμβάνετε ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης των φρουτωδών γλυκών, μπορείτε επίσης να απολαύσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Μπάρες με τρίμμα βατόμουρου: Αντικαταστήστε τα ροδάκινα σε αυτή τη συνταγή με ώριμα μύρτιλλα για να δημιουργήσετε υπέροχες μπάρες γεμάτες βατόμουρο με την ίδια εύθρυπτη καλοσύνη.
  2. Μπάρες Raspberry Streusel: Αντικαταστήστε τα ροδάκινα με φρέσκα βατόμουρα για ένα αφράτο twist. Η εύθρυπτη επικάλυψη θα προσφέρει μια ακαταμάχητη αντίθεση υφής.
  3. Μπάρες κανέλας μήλου: Αντικαταστήστε τα ροδάκινα με μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες και προσθέστε μια πινελιά κανέλας για μια ανακουφιστική απόλαυση εμπνευσμένη από το φθινόπωρο.

Αυτές οι παραλλαγές σάς επιτρέπουν να εξερευνήσετε διαφορετικές γεύσεις φρούτων απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την ικανοποιητική υφή crumble.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Peach Crumbly Bars αντλεί έμπνευση από την αφθονία των καλοκαιρινών ροδάκινων που βρίσκονται σε τοπικές αγορές και περιβόλια αγροτών. Γιορτάζει τη φυσική γλυκύτητα και χυμό αυτών των αγαπημένων πυρηνόκαρπων φρούτων. Ως ένας από τους πιο διάσημους σεφ στον κόσμο, σας ενθαρρύνω να προμηθευτείτε τα πιο φρέσκα και ώριμα ροδάκινα που μπορείτε για την καλύτερη γευστική εμπειρία.

Επιπλέον, διάσημοι μάγειρες όπως η Ina Garten, η Martha Stewart

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button