Συνταγές

Hatay Orugu (Κεφτεδάκια κοτόπουλου)

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή Hatay Orugu (γεμιστούς κεφτέδες);

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Γεια. 🍟 Ως ντόπιος του Χατάι, δεν θα μπορούσα να προσθέσω αυτή τη συνταγή. 🥯 ???? 🍴Η διαφορά μεταξύ των διάσημων γεμιστών κεφτέδων (oruk) της Hatay είναι στα κεφτεδάκια της, φίλοι μου. 🍅 Και αυτό προσθέτει επιπλέον γεύση, το κάνει διαφορετικό από τα άλλα. 🥡 ???? 🍷Ας περάσουμε στο τιμολόγιο. 🥤 ;.

  1. Για το εσωτερικό των γεμιστών κεφτέδων μας? 🍷 Προσθέτουμε τον κιμά στην κατσαρόλα. 🥮 Το τηγανίζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  2. Όταν ψηθεί ο κιμάς, ρίχνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
  3. Όταν ψηθούν τα κρεμμύδια, ρίχνουμε μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε τη φωτιά.
  4. Αφού κλείσουμε τον πάτο, προσθέτουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα. 🥭 Το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Για τα κεφτεδάκια: Προσθέστε πλιγούρι, πάστα πιπεριού, αλάτι και κύμινο στο ταψί του ζυμώματος. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Έχουμε ζεστό νερό μαζί μας.
  6. Ενώ ζυμώνουμε τους κεφτέδες, όταν στεγνώσουν τα χέρια μας, τους ζυμώνουμε βουτώντας τους στο νερό. Θα ζυμώσουμε δηλαδή το νερό στο πλιγούρι. Είναι αλήθεια ότι θα πάρει λίγο χρόνο. Μην παρακάνετε το νερό, προσθέστε το ελεγχόμενα.
  7. Όταν βεβαιωθούμε ότι το πλιγούρι έχει ψηθεί, προσθέτουμε το κρέας μας που έχει τραβηχτεί μερικές φορές. Συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  8. Όταν εξαφανιστεί το κρέας, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι λίγο λίγο, συνεχίζουμε το ζύμωμα βρέχοντας τα χέρια μας. Όταν εξαφανιστεί τελείως το αλεύρι, οι κεφτέδες μας είναι έτοιμοι.
  9. Ας μαζευτούμε. Κόβουμε ένα κομμάτι σε μέγεθος μανταρίνι από τον κεφτέ μας και το τρυπάμε με τα δάχτυλά μας. Μπορούμε να λάβουμε βοήθεια από το αγγούρι εδώ. Μπορούμε να μουσκέψουμε το αγγούρι σε νερό και να χαράξουμε τους κεφτέδες. Κοσκινίζουμε τον κιμά στον κεφτέ που έχουμε χαράξει και του κλείνουμε το στόμιο. Προσέχετε τα γεμιστά κεφτεδάκια σας να μην χαλαρώσουν στο κλείσιμο. ????.
  10. Όταν τελειώσουν τα κεφτεδάκια μας τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε τα γεμιστά μας κεφτεδάκια και είναι έτοιμα. ????. Αυτό είναι όλο με τα κόλπα. Ελπίζω να απολαύσουν όλοι. ????.

Συνταγή Hatay Orugu (Γεμιστοί κεφτέδες) με φωτογραφία

Hatay Orugu (Κεφτεδάκια κοτόπουλου)Hatay Orugu (Κεφτεδάκια κοτόπουλου)
Hatay Orugu (Κεφτεδάκια κοτόπουλου)Hatay Orugu (Κεφτεδάκια κοτόπουλου)
Hatay Orugu (Κεφτεδάκια κοτόπουλου)Hatay Orugu (Κεφτεδάκια κοτόπουλου)
Hatay Orugu (Κεφτεδάκια κοτόπουλου)Hatay Orugu (Κεφτεδάκια κοτόπουλου)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button